Εκπαίδευση

ΜΕΤΡΗΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΣΑΣ ΟΞΥΤΗΤΑ

Με την συνεργασία του Optical House και του υπεύθυνου κυρίου Πλαϊνη Σωτήρη, Οπτικού – Οπτομέτρη, μέλους της Επιστημονικής Επιτροπής της Π.Ε.Α., μας παρέχεται η άδεια και η δυνατότητα αξιοποίησης ενός εργαλείου μέτρησης  της οπτικής οξύτητας στο σπίτι από κάθε άτομο που ενδιαφέρεται, προκειμένου αδρά να σχηματίσει μια αρχική εικόνα της όρασης του.

Βιωματική τελετή για τη διαφορετικότητα στο μουσείο Βορρέ

Στο διαδραστικό πρόγραμμα «Αποτυπώματα» 2013 - 2014 θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν οι επισκέπτες στο Μουσείο Βορρέ την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014 στις 19.00.

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ BRAILLE ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ

Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (Ε.Ο.Τ.), πιστοποιημένο κέντρο εκμάθησης του συστήματος γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille, αρχίζει νέο κύκλο μαθημάτων διάρκειας 52 διδακτικών ωρών (συν 8 ώρες για τους φιλολόγους της αρχαίας ελληνικής και των ξένων γλωσσών) στις 10 Μαρτίου 2014. Τα μαθήματα θα διεξαχθούν στα γραφεία μας, Βερανζέρου 31 - Ομόνοια, 4ος όροφος, από πιστοποιημένους εκπαιδευτές, τις κάτωθι ημέρες και ώρες:

Δήμος Αθηναίων: Ο «τιμοκατάλογος» των δημοτικών παιδικών σταθμών

Η φιλοξενία προτείνεται να είναι όπως και τη φετινή χρονιά χωρίς χρέωση εάν το οικογενειακό εισόδημα είναι κάτω των 15.000 ευρώ και για τις πολύτεκνες οικογένειες ανεξαρτήτως εισοδήματος. Επίσης δωρεάν προβλέπεται για εισόδημα κάτω των 30.000 ευρώ εάν αφορά οικογένεια με μειωμένη οικονομική συμμετοχή, δηλαδή εάν υπάρχει άτομο με αναπηρία άνω του 35% ή πρόκειται για οικογένεια τρίτεκνη, μονογονεϊκή, με γονέα χήρο ή διαζευγμένο.

Μεταφορά θέσης εισαγωγής φοιτητών που εισήχθησαν με την ειδική κατηγορία 5 % - μέχρι 28 Φεβρουαρίου

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι οι επιτυχόντες, οι οποίοι κατέλαβαν θέση εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, κατά τα σχολικά έτη 2009−2010, 2010−2011, 2011−2012 και 2012−2013, με την ειδική κατηγορία 5%, δύνανται να μεταφέρουν τη θέση εισαγωγής τους σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι. ή Πρόγραμμα Σπουδών ΑΕΑ.

ΕΛΕΝ ΚΕΛΕΡ: Το μοναδικό "θαύμα θέλησης" μιας κλασικής επαναστατικής συνείδησης

Τα προσωπικά επιτεύγματα και η ευρύτατη κοινωνική προσφορά της τυφλοκωφής αμερικανίδας Έλεν Κέλερ υπερέβησαν κατά πολύ το οτιδήποτε στις μέρες της θεωρείτο δυνατό (εφικτό) για έναν άνθρωπο που συνδύαζε απώλεια όρασης και ακοής. Τόσο εν ζωή όσο και μετά θάνατον η διάσημη αμερικανίδα τυφλοκωφή χαρακτηρίστηκε ως το μεγαλύτερο “θαύμα θέλησης” του 20ου αιώνα.

Δικαιώθηκε ο τυφλός μαθητής που δεν τον δεχόταν το ΑΠΘ

Δικαιώθηκε τελικά ο 18χρονος τυφλός μαθητής τον  οποίο είχε κόψει το ΑΠΘ. Η δημοσιοποίηση της υπόθεσής του προκάλεσε γενική κατακραυγή με αποτέλεσμα να παρέμβει το υπουργείο Παιδείας και να εγγυηθεί ότι θα  αλλάξει τα κριτήρια για τους φοιτητές με ειδικές ανάγκες.

Σελίδες