"Έξυπνοι" φακοί επαφής για διαβητικούς από την Google

Θα μετρούν τα ποσοστά της γλυκόζης στα δάκρυα, βοηθώντας εκατομμύρια πάσχοντες.

Αν κάποιοι ενθουσιάστηκαν με το Google Glass, τα "έξυπνα" γυαλιά της Google που εμπλουτίζουν την όραση των χρηστών προβάλλοντας στους φακούς τους πληροφορίες, μεταξύ άλλων, καλό θα είναι κρατήσουν λίγο από τον ενθουσιασμό και για το επόμενο προϊόν της Google που βρίσκεται σε φάση testing και με την ολοκήρωσή του να είναι σε θέση να βοηθήσει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων.

Πρόκειται λοιπόν για το Google [x], έναν "έξυπνο" φακό επαφής για διαβητικούς, που με τη βοήθεια ενός ασύρματου μικροσκοπικού microchip, που περιέχεται μεταξύ δύο στρωμάτων που αποτελούν το φακό, μπορεί να μετρά το ποσοστό γλυκόζης στον οργανισμό του χρήστη κάθε δευτερόλεπτο, αναλύοντας τη σύσταση των δακρύων.

Όπως αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή της η Google, η εντυπωσιακή συσκευή, που πρόκειται να βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους που υποφέρουν από σακχαρώδη διαβήτη, θα ενσωματώνει μια φωτεινή ένδειξη led, που θα κοκκινίζει κάθε φορά που υπάρχει ανησυχητική διακύμανση στα ποσοστά γλυκόζης. "Είναι πολύ νωρίς ακόμη για τη νέα αυτή τεχνολογία, αλλά έχουμε ήδη ολοκληρώσει τις κλινικές μελέτες που θα μας βοηθήσουν να τελειοποιήσουμε το πρώτο δείγμα της συσκευής" τονίζει το δημοσίευμα της Google.

Πηγή: lifo.gr 17/1/2014

 

Κατηγορίες Νέων: