Δράσεις για τα οφθαλμολογικά νοσήματα

Μεγάλο, Πανελλήνιο πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Ελληνικής κοινής γνώμης γύρω από τα σοβαρά οφθαλμολογικά νοσήματα ξεκίνησε από το Δεκέμβριο του 2012 η Ελληνική Ομοσπονδία Οφθαλμολογικών Εταιρειών (Ε.Ο.Ο.Ε.).

Πρόκειται για μια συντονισμένη προσπάθεια ευαισθητοποίησης των Ελλήνων πολιτών στα σοβαρά νοσήματα του οφθαλμού, με κεντρικό τίτλο «Μαζί βλέπουμε τη ζωή ομορφότερη», η οποία έχει σαν στόχο την αναχαίτιση της ανοδικής πορείας τους και στη χώρα μας, όπως αυτή καταγράφεται από τους ειδικούς τα τελευταία χρόνια. Η ανάληψη της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας πραγματοποιείται με γνώμονα την αναγκαιότητα για άμεση ενίσχυση της ενημέρωσης του Ελληνικού πληθυσμού, με απώτερο στόχο τη συνολική προστασία του αγαθού της όρασης, ειδικότερα, μάλιστα, σε περιοχές με δύσκολη υγειονομική πρόσβαση.

Το πρόγραμμα, το οποίο είχε αφετηρία την πόλη της Πάτρας (2-8 Δεκεμβρίου 2012), διεξάγεται σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Οφθαλμολογικές Εταιρείες της Πάτρας (Οφθαλμολογική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου – ΟΦ.Ε.Δ.Ε.Π.), της Θεσσαλονίκης (Οφθαλμολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος – Ο.Ε.Β.Ε.), των Ιωαννίνων (Οφθαλμολογική Εταιρεία Κεντρικής Ελλάδος – Ο.Ε.Κ.Ε.) και της Αθήνας (Ελληνική Οφθαλμολογική Εταιρεία – Ε.Ο.Ε.), με την ευγενική υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρίας Novartis.

Με την ευκαιρία έναρξης του Προγράμματος, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συνέντευξη τύπου, στην οποία συμμετείχαν η Πρόεδρος της Ε.Ο.Ο.Ε., Διευθύντρια της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός κ. Σταματία – Τίνα Ξηρού, ο γνωστός ηθοποιός και «Πρεσβευτής» του προγράμματος κ. Μανώλης Βακούσης, ο Πρόεδρος Δ.Σ. των Γιατρών του Κόσμου κ. Νικήτας Κανάκης, η Εικαστικός, Επιστημονική Υπεύθυνη της Μονάδας Ακαδημαϊκής Στήριξης και Προσβασιμότητας Φοιτητών με Αναπηρία της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.) κ. Ουρανία Αναστασιάδου και ο Διευθυντής Επικοινωνίας της φαρμακευτικής εταιρίας Novartis Hellas κ. Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης.

Πηγή: Capital Health 16/1/2013

 

Κατηγορίες Νέων: