Εκδήλωση “#opnHealth hosts ΤΕDxNijmegen”

Ως ακραία υποχόνδριος και κλινικά αρρωστοφοβικός που ήμουν για αρκετό καιρό -μέχρι και πριν από τρία χρόνια- το ίντερνετ ήταν ο βασικός μου σύμμαχος στην ακούραστη προσπάθειά μου να τρελαθώ. Κάθε σύμπτωμα που είχα -και που ήδη είχα μεγαλοποιήσει στο μυαλό μου- το έψαχνα στο ίντερνετ και, χωρίς πολύ κόπο, επιβεβαίωνα τον ενδόμυχο φόβο μου: Κάθε τι ήταν καρκίνος! Αυτό που θα αποδεικνυόταν τσίμπημα κουνουπιού το έβρισκα online ως μελάνωμα. Ένα ανεπαίσθητο 'κρακ' που έκανε το σαγόνι μου καθώς χασμουριόμουν σήμαινε λέμφωμα. Μια ταχυκαρδία μου προειδοποιούσε για την επερχόμενη καρδιακή προσβολή. Μια φορά που είχα βγάλει ένα μπιλάκι στο κάτω βλέφαρο -το γνωστό, ακίνδυνο χαλάζιο- έκανα το λάθος να το ψάξω στο ίντερνετ (στους γιατρούς φοβόμουν να πάω, γενικώς). Θεωρούσα πως δεν μπορεί να είναι κάτι κακό, και όμως! Το γνωρίζατε ότι υπάρχει καρκίνος των βλεφάρων; Εγώ το γνωρίζω όπως και ένα σωρό άλλες σπάνιες ασθένειες! Μπορεί ο οφθαλμίατρος που πήγα τρέχοντας να με κορόιδεψε ("Καρκίνος στα βλέφαρα;! Μα δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, ποιος σου το είπε, σε δουλεύει") αλλά είναι αλήθεια. Είναι πολύ σπάνιος και γι' αυτό πολλοί γιατροί δεν τον ξέρουν -εμφανίζεται συνήθως σε ηλικιωμένους που έρχονται σ' όλη τη ζωή τους σε επαφή με τον ήλιο, πχ. σε κάποιους που δουλεύουν ως αγρότες. Πηγή: www.lifo.gr

Η διαδικτυακή ομάδα προβληματισμού για θέματα υγείας #opnHealth, το Ελληνικό Παράρτημα του Open Knowledge Foundation, το Discover Skills for Carers και το Mobile Monday Athens έχουμε την ευχαρίστηση να σας καλέσουμε στην εκδήλωση “#opnHealth hosts ΤΕDxNijmegen”, την Δευτέρα 8 Απριλίου από τις 8.30-19.00 στην Θεσσαλονίκη στο ΚΕ.ΔΕ.Α.

Το #opnHealth hosts TEDxNijmegen" θα φιλοξενήσει την ζωντανή παρακολούθηση επιλεγμένων παρουσιάσεων του TEDxNijmengen και ταυτόχρονα θα αποτελέσει βήμα παρουσίασης νέων ιδεών και εφαρμογών στον τομέα της υγείας.

Στη διάρκεια της ημέρας εκτός την ζωντανή παρακολούθηση επιλεγμένων παρουσιάσεων από το ΤΕDxNijmegen, η ομάδα #opnHealth φρόντισε ώστε oι συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν Έλληνες που έχουν κάνει κάτι περισσότερο, διαφορετικό, καινοτόμο, πρακτικό, χρηστικό στο χώρο της υγείας. Έχουμε καλέσει ομιλητές από πολλούς τομείς στο χώρο της υγείας να μας μιλήσουν και να παρουσιάσουν τις ιδέες και τις λύσεις που βρήκαν.

Το θέμα του TEDxNijmegen για φέτος είναι “Επιταχύνοντας από την ηλικία 0 στα 110 χρόνια σε 25 βήματα” και αναφέρεται στους ολοένα και ταχύτερους ρυθμούς στη ζωή μας και στη μεγαλύτερη μακροβιότητα μας. Ομιλητές από πολύ διαφορετικές ειδικότητες, αλλά και ηλικίες θα μοιραστούν μαζί μας τις εμπειρίες τους! Καλλιτέχνες, μουσικοί, γιατροί, ένας 95χρονος καθηγητής φυσικής, ένας δημοσιογράφος, ένας επιχειρηματίας και πολλοί νέοι. Σας περιμένουμε να μοιραστείτε μαζί μας τη δική σας εμπειρία.

Οι εκδηλώσεις ΤΕDx έχουν σχεδιαστεί γύρω από τη γενική θεματολογία ΤΕD: τεχνολογία, διασκέδαση, σχεδιασμός και στο πνεύμα που διέπει τις εκδηλώσεις ΤΕD:

“ιδέες που αξίζει να ακουστούν”

Οι εκδηλώσεις ΤΕDxLive συνδυάζουν παρακολούθηση ενός ΤEDx με πρόγραμμα ζωντανό. Εισοδος ελεύθερη κατόπιν εγγραφής λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων

Πηγή: opnhealth.gr 28/3/2013

Κατηγορίες Νέων: