Η Μπέτυ Λεωτσάκου Πρόεδρος του ICEVI - Europe

Πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου για την Εκπαίδευση Ατόμων με Προβλήματα Όρασης, εκλέχθηκε η Μπέτυ Λεωτσάκου.

Το 8ο πανευρωπαϊκό συνέδριο του διεθνούς συμβουλίου για την εκπαίδευση και την αποκατάσταση ατόμων με προβλήματα όρασης διεξήχθη από τη Δευτέρα 1η Ιουλίου 2013 στην Κωνσταντινούπολη, με την επιστημονική συμμετοχή πολλών επαγγελματιών από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και ολοκληρώνεται σήμερα.

Η κεντρική θεματολογία του συνεδρίου αναφερόταν στη χρήση του ICF και τις επικείμενες αλλαγές που καλείται να φέρει σε διάφορους τομείς. Από την Ελλάδα παραβρέθηκαν ο Διευθυντης του ειδικού δημοτικού σχολείου Τυφλών κ. Φίλιππος Κατσούλης, η προϊσταμένη του ειδικού δημοτικού Τυφλών κα. Μαρία Ζέζα, η προϊσταμένη του ειδικού νηπιαγωγείου Τυφλών κα. Κατερίνα Ταβουλάρη και η ειδική στον επαγγελματικό Προσανατολισμό Τυφλών από το ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Ά Αθήνας κα. Χριστίνα Αλμπάνη.

Από την Κύπρο ήταν προσκεκλημένη να μιλήσει σε ανοιχτή συνεδρίαση για την πρώιμη παρέμβαση στα παιδιά με προβλήματα όρασης η κα. Μαρία Κυριακού μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ευρωπαϊκής Ένωσης Τυφλών και ειδική στην πρώιμη παρέμβαση στη σχολή Τυφλών Άγιος Βαρνάβας Λευκωσία.

Μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ICEVI - Europe είναι από το 2004 η συνάδελφος Μπέττυ Λεωτσάκου (ΠΕ 30), Πρόεδρος του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής και Ταμίας της ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  εκπροσωπώντας τις βαλκανικές χώρες, η οποία ήταν και υποψήφια για τη θέση του προέδρου του ICEVI - Europe την οποία και κατέλαβε. Τα πορίσματα του συνεδρίου θα είναι διαθέσιμα σύντομα.

Πηγή: eoty.gr 12/8/2013

Κατηγορίες Νέων: