Ιατρικό θαύμα! Τυφλός Παραολυμπιονίκης είδε το φως του με ένα μικροτσιπ!

Ο 55χρονος Τιμ Ρέντις έχει κερδίσει πάνω από 40 μετάλλια στους Παραολυμπιακούς αγώνες και άρχισε να χάνει την όρασή του σταδιακά από τα 31 του χρόνια. Δέχθηκε να συμμετάσχει στις κλινικές δοκιμές για το πρώτο εμφυτεύσιμο μικροτσιπ 3 χιλιοστών.

Στα 38 του χρόνια είχε χάσει εντελώς το φως του και γι' αυτό αποφάσισε να υποβληθεί σε μια 10ωρη επέμβαση για την εμφύτεση του ειδικού μικροτσιπ. Μετά από την επέμβαση που θεωρείται επιτυχημένη, στο Πανεπιστημιακό Οφθαλμιατρικό Νοσοκομείο στο Τίμπιγκεν της Γερμανίας κατάφερε να δει τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Το εμφύτευμα τοποθετήθηκε κάτω από την επιφάνεια του αμφιβληστροειδούς και αντικαθιστά λειτουργικά τα κύτταρα της περιοχής που έχουν υποστεί εκφύλιση.

Στην συνέχεια ανιχνεύει τις ακτίνες του φωτός και τις μετατρέπει σε ηλεκτρικούς παλμούς τους οποίους αποστέλλει μέσω του οπτικού νεύρου στον εγκέφαλο.

Για να λειτουργήσει το τσιπ συνδέεται ασύρματα με εξωτερική μπαταρία και έστι η νεα εφεύρεση παραμένει απολύτως αόρατη.

Τα ευρήματα της νεας μελέτης δίνουν ελπίδα σε 15 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο τα οποία χάνουν την όρασή τους εξαιτίας της μελαγχρωστικής αμφιβληστροειδοπάθειας.

Πηγή: Yahoo News 21/2/2013

Κατηγορίες Νέων: