Ξεκίνησε και 3ο κοινωνικό φροντιστήριο στην Ανθούπολη

Πάνω από 400 παιδιά γράφτηκαν στα δύο κοινωνικά φροντιστήρια της Ανθούπολης, ενώ τη Δευτέρα εγκαινιάστηκε και το 3ο κοινωνικό φροντιστήριο στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας. Στο θεσμό συνεισφέρουν 62 καθηγητές σε χώρους που έχει παραχωρήσει η Μητρόπολη Περιστερίου.

Ο Συντονιστής της Πρωτοβουλίας Επιστημόνων για το Περιστέρι Γιώργος Βαθιώτης σε μια από τις τάξεις των κοινωνικών φροντιστηρίων Ανθούπολης

Ο Συντονιστής της Πρωτοβουλίας Επιστημόνων για το Περιστέρι Γιώργος Βαθιώτης σε μια από τις τάξεις των κοινωνικών φροντιστηρίων Ανθούπολης.

Το νέο κοινωνικό φροντιστήριο απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου, ενώ παράλληλα με τα μαθήματα θα διδάσκεται και μια ξένη γλώσσα (Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά). Το κοινωνικό φροντιστήριο του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου.

Όπως ανακοίνωσε ο συντονιστής της Πρωτοβουλίας Επιστημόνων για το Περιστέρι Γιώργος Βαθιώτης, σε όλους τους μαθητές των κοινωνικών φροντιστηρίων θα προσφέρεται σε μηνιαία βάση δωρεάν οδοντιατρική φροντίδα. Παράλληλα ανέφερε ότι το κοινωνικό ιατρείο , οδοντιατρείο και το ιατρείο για παιδιά με αναπηρία παρέχουν δωρεάν πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ευπαθείς ομάδες της πόλης, ενώ το τμήμα ψυχολογικής υποστήριξης και το νομικό τμήμα είναι στην υπηρεσία κάθε πολίτη που αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες.

Ο επιστημονικός συντονιστής των κοινωνικών φροντιστηρίων καθηγητής κ. Βαθιώτης ευχαρίστησε εγκάρδια τον Μητροπολίτη για την αμέριστη βοήθειά του και για την παραχώρηση των απαιτούμενων χώρων διδασκαλίας.

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Περιστερίου Χρυσόστομου, ο οποίος έκανε λόγο για “τεράστιο κοινωνικό έργο, ασύλληπτο για τα ελληνικά δεδομένα” και ευχαρίστησε το επιστημονικό προσωπικό που εργάζεται εθελοντικά για την υλοποίησή του.

Πηγή: Ελευθεροτυπία 29/10/2013

Κατηγορίες Νέων: