ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΟΖΩΔΟΥΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΕΩΣ 15 ΜΑΪΟΥ 2014

Στις 15 Μαΐου, η Ελληνική Εταιρεία Οζώδους Σκληρύνσεως μαζί με τις αντίστοιχες οργανώσεις σε όλον τον κόσμο συμμετείχε στην 3η Παγκόσμια Ημέρα Οζώδους Σκληρύνσεως. Την ημέρα αυτή οι επιστήμονες, οι ασθενείς και οι οικογένειες τους ενώθηκαν και ενημέρωσαν το κοινό για την σπάνια αυτή νόσο. Από τις 10:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα στο πάρκο Ριζάρη, οι ίδιοι οι ασθενείς, οι γιατροί και οι επιστήμονες βρέθηκαν εκεί και ενημέρωσαν το κοινό και συζήτησαν μεταξύ τους για την Οζώδη Σκλήρυνση .

Η Οζώδης Σκλήρυνση είναι μια γενετική πάθηση η οποία προκαλεί καλοήθεις όγκους σε διάφορα όργανα, όπως ο εγκέφαλος, τα μάτια, η καρδιά, οι νεφροί, το δέρμα και οι πνεύμονες. Περισσότερα από ένα εκατομμύριο άτομα στον κόσμο πάσχουν από Οζώδη Σκλήρυνση, ενώ στη χώρα μας αναλογούν περίπου 2.000 άτομα.

Επίσης, το Σάββατο 17 Μαΐου 2014, στις 12:00 – 13:30 μας δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχουμε με μια διεταιρική συζήτηση, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων, στο πλαίσιο του 40ου Ετήσιου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου στο Ξενοδοχείο Hilton, με θέμα «Σπάνια Σύνδρομα Προδιάθεσης στον Καρκίνο».

Οι ομιλητές που συμμετείχαν στη συζήτηση : o κύριος Ιωάννης Μπουκοβίνας- MD, PhD, Παθολόγος – Ογκολόγος, η κυρία Φλωρεντία Φωστήρα- Ph.D., Μοριακή Βιολόγος - Γενετίστρια, ο κύριος Γεράσιμος Βουτσινάς- Μοριακός Βιολόγος, ο κύριος Απόστολος Πουρτσίδης - MD Παιδίατρος Αιματολόγος Οικολόγος και ο κύριος Χρήστος Λιονής - Καθηγητής Γενικής Ιατρικής μίλησαν και ανέπτυξαν ιδιαίτερα και σημαντικά θέματα απέναντι όχι μόνο στην επιστημονική κοινότητα αλλά και στους ασθενής.

Ευχαριστούμε πολύ τους ομιλητές, τους συμμετέχοντες και όλους τους εθελοντές – μέλη των συλλόγων από: την Πανελλήνια Ένωση Αμφιβληστροειδοπαθών, τον Σύλλογο Μυασθενών - Gravis, τον Σύλλογο με Νευροινωμάτωση 1 και 2, την Ελληνική Εταιρεία για την Κυστική Ίνωση, τον Σύλλογο για το Von Hippel Lindau, τον Σύλλογο Αλληλεγγύη για τα Λυσοσωμικά Νοσήματα, την Ελληνική Εταιρεία Οζώδους Σκληρύνσεως.

Σας ευχαριστούμε!

Πηγή: Π.Ε.Σ.ΠΑ. 19/5/2014