Δήμος Βόλου: Συν 18 (σύνολο 60) από σήμερα τα ηχητικά φανάρια για τους τυφλούς

Επεκτάθηκε το σύστημα ηχητικών φαναριών για τους τυφλούς, σε κόμβους σηματοδότησης που βρίσκονται στον κεντρικό ιστό της πόλης, έπειτα από παρεμβάσεις του Δήμου Βόλου. Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν 18 νέες συσκευές, ανεβάζοντας στις 60 το συνολικό αριθμό των ηχητικών διατάξεων που λειτουργούν πλέον στο Δήμο Βόλου.

 

Η επιλογή των σημείων, όπως έγινε γνωστό από το δήμο Βόλου, έγινε σε συνεργασία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου με το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Ν. Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί», προκειμένου να καλυφθούν κατά προτεραιότητα οι κόμβοι σηματοδότησης τους οποίους χρησιμοποιούν τα μέλη του Σωματείου. Οι σχετικές εργασίες ολοκληρώθηκαν σήμερα και οι κόμβοι όπου τοποθετήθηκαν οι 18 νέες συσκευές είναι: Πολυμέρη-Αθανασάκη, Δημητριάδος-Σπυρίδη, Δημητριάδος-Κοραή, Καρτάλη-Αλεξάνδρας, Ιάσονος-Αγ. Νικολάου, Ιωλκού-Ανθ. Γαζή, Ιάσονος-Καρτάλη και Λαρίσης-Νεαπόλεως.

 

Σύμφωνα με τα στελέχη του Τμήματος Φωτεινής Σηματοδότησης, οι ηχητικές διατάξεις ικανοποιούν τις τεχνικές προδιαγραφές του ΥΠΕΧΩΔΕ, ενώ επιπρόσθετα παρέχουν επιπλέον λειτουργίες οι οποίες έχουν προκύψει από τις απαιτήσεις του Πανελλήνιου Συλλόγου Τυφλών, όπως εκπομπή ήχων κατά τη διάρκεια της πράσινης ένδειξης των αντίστοιχων σηματοδοτών της διάβασης πεζών, εκπομπή επιλογής, ή όχι, ήχων κατά τη διάρκεια της κόκκινης ένδειξης των αντίστοιχων σηματοδοτών της διάβασης πεζών.

Πηγή: aftodioikisi.gr 9/08/2012

Κατηγορίες Νέων: