Κεγκέρογλου: Θα αναβαθμιστούν τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας. Με νομοθετική ρύθμιση θα επιτραπεί η ένταξη στα ΚΕΠΑ γιατρών από το ΕΣΥ

Με νομοθετικές ρυθμίσεις που θα αναβαθμίσουν τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας και θα παρατείνουν την προθεσμία καταβολής των συντάξεων των μη πιστοποιημένων αναπήρων, θα αντιμετωπίσει άμεσα η κυβέρνηση το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί για χιλιάδες πολίτες με αναπηρία, χωρίς δική τους ευθύνη, από τη δυσλειτουργία των ΚΕΠΑ, ανέφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, απαντώντας σε επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε πως εντός των επόμενων ημερών θα κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει την ένταξη στα ΚΕΠΑ γιατρών από το ΕΣΥ, αρχής γενομένης με 156 γιατρούς (61 ψυχίατροι, 43 νευρολόγοι και 52 καρδιολόγοι), με στόχευση στις περιοχές που έχει σημειωθεί μεγάλη συσσώρευση αιτημάτων.

Όσο για τα προβλήματα της διοικητικής στελέχωσης, αυτά θα λυθούν με αποσπάσεις 100 υπαλλήλων και προσλήψεις νέων, από τους διαγωνισμούς 8Κ και 9Κ του ΑΣΕΠ.

Σε ό,τι αφορά την καταβολή των αναπηρικών συντάξεων σε όσα άτομα με αναπηρία αναμένουν την κρίση τους από τα ΚΕΠΑ, ο κ. Κεγκέρογλου δεσμεύθηκε να δοθεί νέα παράταση στην προθεσμία που λήγει σύντομα, με τροπολογία που θα κατατεθεί σε λίγες μέρες.

Σχετικά με την ασφαλιστική, ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη των ανασφάλιστων αναπήρων, ο κ. Κεγκέρογλου παρέπεμψε σε προσεχή Κοινή Υπουργική Απόφαση, την οποία θα υπογράψει μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου, “προκειμένου να βελτιωθούν οι διαδικασίες και να αντιμετωπιστούν προβλήματα που δεν αντιμετωπίζονται από την παλιά απόφαση του 2006”.

Πηγή: news.gr 1/11/2013