Πανελλήνιο Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για τα σοβαρά Οφθαλμολογικά Νοσήματα "Μαζί βλέπουμε τη ζωή ομορφότερη"

Η Ελληνική Ομοσπονδία Οφθαλμολογικών Εταιρειών (Ε.Ο.Ο.Ε.) σε συνεργασία με την Οφθαλμολογική Εταιρεία (Ε.Ο.Ε.), την Πανελλήνια Ένωση Αμφιβληστροειδοπαθών (Π.Ε.Α.) και τους γιατρούς του Κόσμου, στο πλαίσιο του Πανελληνίου Προγράμματος Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης του Κοινού για σοβαρά οφθαλμολογικά νοσήματα, με τίτλο «Μαζί βλέπουμε τη ζωή ομορφότερη» διοργανώνει τη διεξαγωγή επιστημονικών ημερίδων για το τοπικό ιατρικό δυναμικό, καθώς και ενημερωτικών εκδηλώσεων για την έγκυρη ενημέρωση του Κοινού.

Πρόκειται για μια συντονισμένη προσπάθεια ευαισθητοποίησης των Ελλήνων πολιτών στα σοβαρά νοσήματα του οφθαλμού, όπως το γλαύκωμα, η παιδική αμβλυωπία, οι παθήσεις του αμφιβληστροειδούς, όπως η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια και η αποκόλληση, οι παθήσεις της ωχράς κηλίδας, οι διαθλαστικές ανωμαλίες κ.τ.λ.

Επιπλέον, μια από τις κεντρικότερες δράσεις του προγράμματος αποτελεί η διενέργεια δωρεάν προληπτικών και διαγνωστικών οφθαλμολογικών εξετάσεων, με τη συμβολή της ειδικής Κινητής Οφθαλμολογικής Μονάδας «ΙΡΙΣ» των Γιατρών του Κόσμου. Οι εξετάσεις στοχεύουν σε μία πρώτη καταγραφή των σοβαρών αυτών νοσημάτων, και απευθύνονται κατά προτεραιότητα σε ομάδες του πληθυσμού που είναι ανασφάλιστοι, άποροι, και γενικώς, χωρίς δυνατότητα ιατρικής επίσκεψης παρά την ύπαρξη συμπτωμάτων απώλειας όρασης. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται στα κατά τόπους πολυιατρεία των Γιατρών του Κόσμου, καθώς και σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που παραχωρούνται από τους Δήμους των επιλεγμένων πόλεων και των γύρω περιοχών κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

Το πρόγραμμα των δωρεάν εξετάσεων του κοινού θα διαρκέσει όλο τον Οκτώβριο και όχι μόνο το διάστημα των προγραμματισμένων επιστημονικών και άλλων εκδηλώσεων, μεταξύ 12-19 Οκτωβρίου 2013.  (Τηλέφωνο για ραντεβού: Κα Αναστασία Στρούντζου,  210-44.14.788)

Τις ενημερωτικές ομιλίες μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι, εξετασθέντες και μη.

Δήμος Ηλιουπόλεως – 12 & 13 Οκτωβρίου 2013
(Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αγίου Κωνσταντίνου 7, 11:00 - 12:30)

Ο Ταμίας της Π.Ε.Α. κος Σαραντίδης Γαβριήλ με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού του Δήμου Ηλιουπόλεως, κο Γιαννάκη Χρήστο.

Ο Ταμίας της Π.Ε.Α. κος Σαραντίδης Γαβριήλ με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού του Δήμου Ηλιουπόλεως, κο Γιαννάκη Χρήστο.

Δήμος Ηρακλείου – 14 Οκτωβρίου 2013
(Α' Κ.Α.Π.Η. Δήμου Ηρακλείου, Πολυτεχνείου & Ελπίδος 14, 16:00 - 17:30)

Ο Ταμίας της Π.Ε.Α. κος Σαραντίδης Γαβριήλ με τoυς ομιλητές οφθαλμιάτρους κο Γεώργιο Φλώρο και κα Χρυσούλα Καλλινίκου.

Ο Ταμίας της Π.Ε.Α. κος Σαραντίδης Γαβριήλ με τoυς ομιλητές οφθαλμιάτρους κο Γεώργιο Φλώρο και κα Χρυσούλα Καλλινίκου.

e-irakleio.gr 01/10/2013

Δήμος Περιστερίου – 15 Οκτωβρίου 2013
(3ο Κ.Α.Π.Η. Περιστερίου, Κώστα Βάρναλη & Ραιδεστού, 09:00 - 11:00)

peristeri.gr

Δήμος Αθηνών – 16 Οκτωβρίου 2013
(Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50, 18:00 - 19:30)

Δήμος Πειραιά – 17 Οκτωβρίου 2013
(Δημοτική Πινακοθήκη, Φίλωνος 29, Παλαιό Ταχυδρομείο, 18:00 - 19:30)

 

Πηγή: eyenet.gr 02/10/2013