Προνοιακά επιδόματα διασταυρώσεις απο την ΗΔΙΚΑ

Ηλεκτρονικά θα διασταυρώνονται οι χορηγήσεις σε δικαιούχους για τα προνοιακά επιδόματα από την ΗΔΙΚΑ σύμφωνα με διάταξη του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Οι διασταυρώσεις στα Προνοιακά επιδόματα θα γίνουν ώστε να μην υπάρχει περίπτωση διπλοχορήγησης τους σε δικαιούχους αλλά και να ελέγχεται η δικαιούμενη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Συγκεκριμένα η διάταξη αναφέρει ότι : Η Γενική Γραμματεία Πρόνοιας, αποστέλλει σε μηνιαία βάση στην ΗΔΙΚΑ Α.Ε. το ηλεκτρονικό αρχείο όλων των χορηγουμένων από αυτήν προνοιακών επιδομάτων για να καταχωρηθεί στο πληροφοριακό σύστημα «ΉΛΙΟΣ» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Η ΗΔΙΚΑ Α.Ε, ύστερα από την κοινοποίηση σε αυτήν του ηλεκτρονικού αρχείου κατά τα οριζόμενα στην παρ. 1 προβαίνει σε έλεγχο τυχόν διπλών χορηγήσεων επιδομάτων, στη διασταύρωση για τη χορήγηση ή μη σύνταξης στους λήπτες επιδομάτων καθώς και στην ενημέρωση του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης σχετικά με την δικαιούμενη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Πηγή: dikaiologitika.gr 1/11/2013