Τέχνη πέρα από την όραση στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας. Οκτώβριος 2014

«Αγγίζοντας ... ποιήματα από μάρμαρο»

Ημέρες διεξαγωγής δράσης: Τρίτη 21 και Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Ώρες διεξαγωγής : 11:00– 13:00

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 210 – 3214825, Μ. Λιάσκα, Κ. Χαρχάλου

Ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί ως μήνας ευαισθητοποίησης απέναντι στην τυφλότητα. Στους χώρους πολιτισμικής αναφοράς διοργανώνονται δράσεις που σκοπό έχουν να καταστήσουν την τέχνη προσβάσιμη σε άτομα με προβλήματα όρασης.

Η Α ́ ΕΠΚΑ, με την πεποίθηση ότι η επαφή και η εξοικείωση με τα πολιτιστικά αγαθά συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα ζωής όλων μας, συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στην πρωτοβουλία και προσκαλεί τα μέλη των Σωματείων Τυφλών (Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών, Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών, Φάρος Τυφλών Ελλάδος, Μουσείο Αφής), καθώς και μεμονωμένους επισκέπτες με προβλήματα όρασης στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο Αρχαίας Αγοράς, στην δράση με τίτλο «Αγγίζοντας ... ποιήματα από μάρμαρο».

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από αρχαιολόγους του χώρου και να περιηγηθούν απτικά τον Ναό του Ηφαίστου και της Αθηνάς, τον καλύτερα σωζόμενο ναό της αρχαιότητας, όπου οι δύο θεοί λατρεύονταν ως προστάτες των τεχνών και των τεχνιτών. Στη συνέχεια, στο Μουσείο Αρχαίας Αγοράς στη Στοά Αττάλου, οι επισκέπτες θα πάρουν μέρος σε μια απτική περιήγηση τεκμηρίων της γλυπτικής τέχνης, που θα αποκαλύψει τον ρόλο της γλυπτικής στην συλλογική μνήμη της αρχαίας πόλης.

Για τους μικρούς επισκέπτες θα πραγματοποιηθεί κατάλληλα προσαρμοσμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με το ίδιο θέμα.

Α ́ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ

Κατηγορίες Νέων: