Τα Public κοντά στα άτομα με προβλήματα όρασης

Τα Public, εγκαινιάζουν σε συνεργασία με το «Φάρο Τυφλών» και τον δημοτικό σύμβουλο Αθηναίων Γιώργο Αμυρά μια νέα πρωτοβουλία πλήρους σήμανσης Braille στο κατάστημα του Συντάγματος.
 
Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος τους είναι να βελτιώσουν την εμπειρία όλων των επισκεπτών τους όντας προσβάσιμα σε όλους, και ταυτόχρονα να ευαισθητοποιήσουν το κοινωνικό σύνολο σε σχέση με τα άτομα με προβλήματα όρασης και τη διευκόλυνση της καθημερινότητας τους.

Το σύστημα Braille είναι το πιο διαδεδομένο οπτικό σύστημα ανάγνωσης και γραφής για ανθρώπους με προβλήματα όρασης, το οποίο αποτελείται από ανάγλυφες κουκκίδες που αντικαθιστούν τα γράμματα του αλφαβήτου.

Στο πλαίσιο αυτής της ενέργειας και μετά από μελέτη σε συνεργασία με το «Φάρο Τυφλών» θα υπάρχουν ειδικές σημάνσεις ανά όροφο, δίπλα στο ασανσέρ, οι οποίες θα δίνουν τις απαραίτητες πληροφορίες για τις κατηγορίες και τα προϊόντα του εκάστοτε ορόφου. Επίσης, θα διαμορφωθεί ειδικός κατάλογος του Publicafe σε γλώσσα Braille, για να μπορούν όλοι οι πελάτες να εξυπηρετούνται εύκολα και άμεσα.

Πηγή: euro2day 28/11/2012